Menu
A+ A A-

Waarom T & S Onderhoud dak en zinkwerk

Voor zinkwerk bent u bij ons aan het goede adres, wij hebben de juiste partners voor het leveren van de beste materialen, allen met KOMO Keur.

Wij leveren alleen maar Europese materialen die aan de hoogste eisen voldoen.

Zink:
Zink kan worden toegepast als dakbedekking en voor het bekleden van een façade. Dit omdat zink de ideale eigenschappen hiervoor heeft: het combineert een zeer lange levensduur met een uitstekende verwerkbaarheid. Daarbij gaat de duurzaamheid samen met optimale esthetische mogelijkheden. Verder heeft zink een moderne uitstraling. En zink is ook in diverse varianten en kleuren te verkrijgen.

De lange levensduur heeft zink te danken aan een hoge corrosiebestendigheid, maar ook een goede installatie van het product is zeer belangrijk. Een hellend dak houdt tussen de 75 en de 100 jaar vol.

Dit soort zink is wals blank. Er kunnen dus bij de verwerking van zink kleine oneffenheden (putjes, krasjes en vingerafdrukken voorkomen. Soms zijn ook de wals golven enigszins zichtbaar (u moet weten dat zink in grote rollen uit de fabriek komt).

Veelal wordt dit als positief ervaren omdat je hieraan kunt zien dat het zink door mensen handen is aangebracht.

Zink verandert met de jaren. Uw huis krijgt daardoor iets dynamisch mee. Het blank wals zink glimt als een spiegel als het wordt aangebracht, maar zal met der tijd veranderen. Eerst slaat het wit uit (oxideren) en daarna wordt het mat en donkerder (patineren).

U zult begrijpen dat het zink niet overal tegelijkertijd op een zelfde wijze veranderd. Aan de zonkant zal het zink zich anders gedragen dan bijvoorbeeld aan de natte kant. Waar veel water langs loopt ontstaat soms een grillig lijnenspel.

Wij zullen met liefde en vakmanschap uw woning voorzien van zink en willen dat u er lang zorgeloos van kunt genieten. Wij raden u aan een onderhoudscontract bij ons af te sluiten voor een jaarlijkse inspectie van gevels, erkers, goten en overstekken. Ook worden zo nodig vervuilde goten en hemelwater afvoeren ontdaan van bladeren en slib.

Orange Blue Green

Login or Register